Проблемите с гърба и ставите са пряк път към неизбежна инвалидност! Как да се спасите и да забравите за болката, разказва доктор, професор от Държавния институт Стефан Димитров

Професор Стефан Димитров е единственият ревматолог от България, който редовно е канен да говори във водещи изследователски институти и клиники в САЩ и Израел.

В съвременния свят ставните заболявания се срещат при 78% от хората над 57 години (33% при хората над 26 години). Най-опасното при тези заболявания е, че няма да се подобри с времето: ако болната става не бъде напълно излекувана, хрущялът ще продължи да се разпада, което означава, че болката и дискомфортът само ще се увеличат. Прогресивният артрит или остеоартрит причинява болка, дискомфорт, ограничен обхват на движение в ставата и пречи на пълноценно спортуване.

Понастоящем обаче тези ставни заболявания могат да бъдат ефективно лекувани у дома за кратко време.

- Доктор Димитров, колко опасни са ставните заболявания за обикновения човек?

- Всъщност много хора дори не подозират, че болните стави са наистина опасна болест, и подценяват последствията от нея. Много хора се надяват, че с времето всичко ще изчезне от само себе си или се опитват да не мислят за проблема, но нищо не изчезва от само себе си. Болката в ставите е признак на сериозни дегенеративни заболявания, които причиняват разрушаване на хрущяла и износване на ставата. Поради постоянна болка и прищипани нерви, човекът изпитва хроничен стрес, което води до повишено кръвно налягане и главоболие. Но все пак основната опасност от ставни заболявания се крие във факта, че с течение на времето физическата и социалната активност на самия човек бързо намалява, така че той може да се превърне в неприятна тежест за другите хора.

За съжаление, ако едно заболяване на ставите, като артрит или остеоартрит, не се лекува, тогава това ще доведе до факта, че опорно-двигателният апарат вече няма да служи надеждно на човека и ще трябва да прибягвате до хоспитализация и хирургични операции, а това вече е инвалидност.

Всъщност човекът, който не приема проблемите със ставите достатъчно сериозно, живее с бомба със закъснител. И честно казано, не разбирам защо хората толкова пренебрегват здравето си. В момента има доста ефективни начини за лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат. След 2-3 седмици ще можете да забравите за този проблем завинаги.

- Хирургия ли имате предвид?

- Разбира се, че не. И повече от това, искам да убедя всички да не извършват подобни операции. Въпреки високата скорост на манипулациите (от които безскрупулните ревматолози и хирурзи, които искат да направят бързи пари, обичат да печелят), тези операции имат много негативни последици за човешкото здраве, чак до риска от частично или пълно парализиране. Но основният недостатък на хирургическата интервенция е, че този проблем остава: елиминират се последствията от болестта, а не нейните причини.

Тъй като причината остава, проблемът ще се появи отново в бъдеще. И то много бързо, след 1-2 години.

За да се отървете веднъж завинаги от заболяванията на гръбначния стълб и ставите, е необходимо да се премахне причината, а основната причина е възпалителната реакция в увредената става. В резултат на нервните и съдовите нарушения болната става губи способността си самостоятелно да възстановява хрущялната си структура, в резултат на което симптомите на заболяването се засилват.

Дегенеративните заболявания се появяват постепенно: първият признак е краткотрайна болка в краката след уморителен ден. С течение на времето болката в ставите ще спре да намалява след почивка и движението ще стане ограничено.

Ако увреденият хрущял не се лекува, дори млад човек е изложен на риск от загуба на става. В критичната ситуация някои хора трябва да премахнат засегнатата става и да поставят изкуствена протеза. Протезирането е сериозна хирургична интервенция. Често се свързва с масивна кръвозагуба и необходимостта от попълване с донорски кръвни препарати. Зад протезите се крие сериозен риск, дори за живота на пациента. При използване на протези съществува висок риск от развитие на белодробната емболия. Дори въпреки превенцията със съвременни средства, това усложнение често завършва със смърт. Поради това хирургичното лечение в съвременната медицина не се препоръчва.

- Какво съветвате да правят хората, страдащи от ставните заболявания?

- Не пренебрегвайте здравето си. Българите вече могат да се запишат в преференциалната програма «Национално здраве», която им дава право да купят балсам Nanoflex с намаление. Това лекарство е предназначено да лекува заболявания на опорно-двигателния апарат и показва просто феноменална ефективност. Помага на почти всички, поради факта, че е лекарство от ново поколение.

Ефективността на това лекарство се дължи на 3 важни действия. Първо: това лекарство спира възпалителната реакция и премахва болката. Второ, това лекарство възстановява работата на кръвоносните съдове и нервите в увредената става, което позволява на увредения хрущял да получи напълно собствените си полезни микроелементи от тялото. Трето, този стимулиращ балсам създава идеални условия за образуването на нови клетки в увредената става. Тези клетки пресъздават околната тъкан, от която са произлезли. Така ставният хрущял израства отново за 2-3 седмици.

Nanoflex е ново и високоефективно лекарство: разработено е в Швейцария в сътрудничество с Германия. В разработването му са участвали най-добрите учени в света. Поради факта, че това лекарство се основава на естествени съставки, увреждането на тялото е изключено. Този положителен фактор ви позволява да използвате лекарството у дома, и затова много се радвам в настоящата ситуация в света. Благодарение на преференциалната програма жителите на България имат възможност да получат лекарството с доставка до дома.

- Какво трябва да направя, за да участвам в тази програма?

- За да получите балсам Nanoflex с отстъпка, трябва да спазвате следните условия:

• Купувайте само за лична употреба:
Тази мярка е насочена към борба със спекулантите, които се опитват да купят Nanoflex в големи обеми и да го препродадат с премия;
• Използвайте само официалната форма за поръчка:
Официалната форма за поръчка е гаранция за качество и защита от спекулантите.

- Докога ще продължи преференциалната програма «Национално здраве»?

- До включително или до последната опаковка балсам Nanoflex. За мен беше изненада, когато открих, че толкова много хора са се възползвали от програмата. И всичко това въпреки липсата на реклама по радиото и телевизията. Хората предават информация, препоръчват я на близки и приятели. Затова ви съветваме да поръчате Nanoflex възможно най-скоро.

Към на сайта са налични:
3 опаковки
118 BGN
59 BGN
Коментари:
Мария Балабанова
Майка ми беше спасена благодарение на този балсам! Както е написано тук, след възпалението болестта се разви бързо и миналия месец майка ми спря да ходи! Nanoflex тогава много помогна. Сега поръчах още 2 опаковки, докато има програмата за отстъпки. Консултантът каза, че в продажба са останали само няколко бройки.
Антон Стоянов
Спортувах и си изкълчих крака. Седмица по-късно болката се засили и се разви артрит. Гаджето ми предложи този балсам, който за няколко дни премахна всички симптоми.
Светла Георгиева
Аз съм от тези, които вече са пробвали Nanoflex. Това наистина е най-доброто лекарство за болки в ставите. От пет години имам артрит. Взех хапчета и биех инжекции, но болката не изчезна, накрая след курс на балсам Nanoflex болката изчезна. Напълно. Препоръчвам го на всеки, който има проблеми с гърба и ставите.
Росица Илиева
Дълги години страдах от болки в кръста и си мислех, че никога няма да изчезнат. Сега Nanoflex е единственото лекарство, което наистина ми помага!
Десислава Йорданова
Съпругът ми има остеоартрит. Ходихме от един лекар на друг. Но сега имаме надежда: поръчахме балсама преди седмица, съпругът ми е много доволен. Виждам, че има подобрения: той започна да ми помага в къщата, вече може да носи тежки пакети. Хубаво е, че съвременната наука лекува хората.
Велимир Атанасов
Баща ми е на 81 години. Често се оплакваше от болки в коленете и лактите. Преди две седмици поръчах му Nanoflex по програма с намаления и сега го виждам активен и щастлив. Не мога да си представя колко още ще трябва да страда с възпалени стави.
Милена Тодорова
Хареса ми този балсам. Добре че има преференциалната програма! Балсам беше доставен много бързо! Nanoflex ми помогна от първото приложение: болката в долната част на гърба беше забележимо намалена още на първата вечер на употреба! Най-накрая мога да спя спокойно! И след 3 седмици успях да живея пълноценен живот и спрях да моля съпруга си за помощ. Чувствам се толкова добре, колкото когато бях млада.
Красимир Богданов
Напълно съм съгласен, че това е супер лекарство. В продължение на 8 години ме болеше кръстът и не можех да ходя дълго време, трябваше да седя и да си почивам. Този балсам веднага облекчи болките в гърба ми и след 12 дни се почувствах здрав човек. Препоръчвам го на всички мои близки.
Виктория Огнянова
Научих за този балсам от сестра ми, която страдаше от болки в ставите след нараняване при инцидент. Именно Nanoflex й помогна да се възстанови. Тя имаше избор: операция в болницата или изпозването на Nanoflex. Благодарна съм, че сестра ми избегна болницата и сега живее пълен и добър живот.
Елена Ангелова
Научих за това лекарство от брат ми в Германия. Той работи там като хирург и препоръчва използването на Nanoflex за лечение на ставите!
Йорданка Николова
Успях да поръчам Nanoflex по програма за отстъпка за майка ми. Доставиха поръчката за 2 дни. Сега я лекувам с това лекарство. Съжалявам за нашите предци, които са живели преди 100 години и не са имали възможност да си излекуват болните стави!
Весела Асенова
Използвах този балсам след нараняване на гърба. Това лекарство ми беше препоръчано от един лекар в болницата. Успях да излекувам гърба си за 1 месец и имам опаковка Nanoflex вкъщи за всеки случай.
Тодор Мартинов
През целия си живот водех заседнал начин на живот и поради това се появи остеохондроза. Ако не беше Nanoflex, сега нямаше да мога да ходя! Трябва да благодаря на съвременната медицина, ако не беше тя, сега щях да съм инвалид.
Калина Георгиева
Благодаря ви! Поръчах този балсам!
Netline LLC
129281, Moscow, ul. Izumrudnaya, d. 13, k. 2, et. 1, pom. 1, kom. 2, of. 4

Политика конфиденциальности
Пользовательское соглашение